Dop 2014

Beroende på vad för material vi får angående doptraditionen i Fudalen så hamnar det här eller på fotogalleriet under denna flik. Fotogalleriet uppdaterat 2011-05-24.

Traditionen började på Tomtbacken troligen 1962. Övertogs sedemera av Per-Erik vid hans härbre precis vid Fuån, sista dopet där var 2009. 2013 återupptogs traditionen nu vid Larsolsgården med 2 barn.

Vi har bett flera om att leta efter dopbilder så vi hoppas på många svar.

Maja och Lova döptes i Fudalen 2013.

Sju barn döptes vid fäbodgudstjänst i Fudalen. (Saxat ur DD 18 juli 1965)

I strålande sol och högsommarvärme hölls på söndagen en friluftsgudstjänst på Tomtbacken i Fudalens fäbod ca 1 mil söder om Mora. Den stora fäboden som ligger bara något hundratal meter vid sidan av huvudvägen mot Rättvik och inbäddad i Fuåns dalgång låter inte tala om sig stort mer än i samband med de årliga barndopen. Vid söndagens gudstjänst döptes inte mindre än sju barn. Akten förrättades av komminister Sven Åkerheden och efter förrättningen bjöds det på kyrkkaffe i det fria.

De som döptes och fick sina namn inskrivna i kyrkoboken var fr v (något skymd av bordet) Britt Helene, Mats Lennart, Karin Janet, tvillingarna Britt Marit och Siv Berit samt Rut Lilian och Maj Ingalill. Längst till höger komminister Sven Åkerheden.